Hei igjen,

Tenkte egentlig jeg skulle vente med dette til jeg i alle fall hadde Moses’ HD-resultater å komme med, men det ser jo ut til å vente på seg.. Det var noen problemer med merkingen av selve røntgenbildene, så de ble returnert fra NKK, og vet.klinikken må sende nye (dvs merke de på nytt, og sende de en gang til).

Har dog fått resultatene på albuene hans – og det var dessverre C på begge sider. Diagnosen C er det som også kalles en svak grad, og neppe noe som noensinne kommer til å plage han, men likevel kjedelig, da.. Og kanskje særlig med tanke på at BBC-dokumentaren “Pedigree Dogs Exposed” som nettopp har blitt vist på TV, og den debatten som foregår rundt omkring akkurat nå. Særlig trist er det jo da å høre fra beardisfolk man kjenner godt at det “er ikke noen vits” å røntge albuer på beardisene… Sist jeg så tall fra Sverige var de slett ikke bra statistisk mtp HD og AA, likevel slutter fler og fler svenske oppdrettere å AA-røntge hundene sine, og nordmenn følger etter såklart…

Fikk selvsagt heller ingen respons fra klubbladets redaktør når jeg spurte om de ville ha noe innlegg om BBC-dokumentaren.. Med tanke på at jeg vel også er den eneste som har øyelyst beardiser de siste 10-15 årene (kanskje mer), er det kanskje ikke så lurt å gi MEG det talerøret heller. Sikkert greiere å late som om vi ikke har noen arvelige sykdommer på rasen…

Men, men – ingen vits å deppe av slikt! Mose-kosedyret er akkurat like kosete og søt, han – og noen avlskarriære hadde han aldri hatt foran seg likevel (pga sine andre “feil og mangler”). Men med sitt fabelaktige temperament, pels og farge og lekre fremtoning så får man vel prøve å få han til champion uansett, da.

Susanne